Skip to main content

Mitä tekisin, jos olisin taloudellisesti riippumaton?

Heräsin tähän todellisuuteen nyt taas kesätöitä aloittaessani. Jotain puuttuu koko ajan, aikaa, rahaa tai jaksamista. Olen koulut lähes käynyt, koska ensi vuodelle on vain Gradu ja muutama random kurssi. Kouluvuodesta tulee siis löysä. Mutta. Olen aina ollut ihminen, joka innostuu ja kiinnostuu kaikesta. Enkä tee asioita, joista kiinnostun koskaan vasemmalla kädellä vaan täysillä ja kiinnostukseni harvemmin loppuu kesken kaiken.

Koulun ohella olen käynyt töissä, koska se tuo mukavaa balanssia elämää (tulojen lisäksi). Ykkösprojektejani onkin taloudellinen riippumattomuus, koska se mahdollistaa juuri vaihtuvien intressien tyydyttämisen. Aikaa jää silloin yksinkertaisesti enemmän kaikelle, mikä minua alkaa kiinnostaa (ja niitä asioita on paljon). Kakkos, kolmos, nelosprojekteja jne. sitten on koko ajan. Koulun ja töiden lisäksi tällä hetkellä teen tai haluaisin tehdä näitä asioita:

– Kirjoittaa romaanin (kävin 3-vuotisen luovan kirjoittamisen koulun yliopiston kanssa samaan aikaan ja tästä on kirjoitettu jo vähän päälle 300 sivua, mutta editointia riittää koko kesä)
– Pienempiä projekteja erilaisille yrityksille (kuten esim. projekti, jonka tein syksyllä Intelille muiden opiskelijoiden kanssa liittyen puettavaan teknologiaan)
– Aktiivinen liikunta (itselleni ollut elämäntapa lapsesta lähtien)
– Bloggaaminen (luonnollisesti)
– Oman ammattitaidon kehittäminen alalle, johon erikoistun
– Pienyrittäminen (käytännössä 18-vuotiaasta lähtien olen tehnyt aina jotain pientä, millä saa parisataa sivutuloja vuodessa)
– Koodaamisen sekä Excelin oppiminen (jos peruskoululaiset osaavat näitä jo nykyään, niin 25-vuotiaana ei ole varaa jäädä fossiiliksi)
– Mobiiliapplikaation kehittäminen (koska niiden suunnittelu on älyttömän hauskaa)
– Elokuvakäsikirjoituksen kirjoittaminen (tämän kirjoittaminen vähän eri asian kuin romaanin, koska logiikka, asettelut jne. ovat aivan erit kun perus romaanin kirjoittamisessa, joten sekin pitäisi opetella)
– Photoshopin opettelu
– Hyväntekeväisyystyön tekeminen (koska saan muiden auttamisesta aitoa mielihyvää)
– Muuttaa osaksi vuotta Jenkkeihin seuraamaa NHL:ää ja NFL:ää.

Ja kaiken tämän kanssa pitäisi vielä ehtiä harrastamaan sosiaalista elämää.

Osaa pystyn tekemään tosiaan tälläkin hetkellä, mutta kun päivässä on 24 tuntia, niin limitit tulevat yksinkertaisesti vastaan. Oli mieltä avartavaa kyllä kirjoittaa tämä auki, koska en ollut aiemmin tajunnutkaan kuinka paljon asioita on pelkästään tällä hetkellä, mitä haluaisin tehdä. Taloudellinen riippumattomuus on ollut aina hieman epäselvä maali. Tuota listaa katsoessani näyttää kuitenkin siltä, että ehkä teen tätä sittenkin ihan syystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.