Skip to main content

Palkankorotus kesän alkuun – pieni askel työnantajalle, iso minulle

Olen nyt ollut opintojen ohessa vähän yli 4 vuotta nykyisessä työpaikallani. Koulujen aikaan teen n. 3 päivää viikossa töitä ja kesällä täysiä kuukausia tiettyjä lomapäiviä lukuunottamatta. Vaikka olen nimikkeeltäni ollut koko ajan sama, olen pyytänyt koko ajan hieman lisää vastuuta.

Tällä hetkellä teen töissä asioita, jotka yleensä kuuluvat kolmelle eri henkilölle. Tästä johtuen todennäkösesti minun ei ole tarvinnut pyytää palkankorotusta tähän päivään mennessä. Uusinkin palkankorotus tuli esimieheni aloitteesta. Olen saanut aika tarkasti joka vuosi yhden euron palkan korotuksen tuntipalkkaani ja tänään saamani korotuksen myötä kuukausipalkkani nousi jo huikeaan 2450 euroon verojen jälkeen. Tietenkin valmistuessani palkka todennäköisesti pomppaa heti kolmosella alkavaksi, mutta kun vertailen muiden koulukavereiden palkkoihin, en voi olla kuin tyytyväinen nykyiseen palkkaani.

Palkakorotuksella on paljon positiivisia sivujuonteita. Ensinnäkin, voin nyt heittää lopullisesti hyvästit opintotuelle. Ei tarvitse enää laskea, voinko nostaa opintotukia, koska nykypalkalla ja työmäärällä tulorajat tulevat vastaan varmasti, joten en opintotukia saa enää nostella loppu opintojeni aikana. Valtio kiittää.

Toisena, etenkin koska palkankorotus tuli pyytämättä esimiehen ehdotuksesta, nostaa se työmotivaatiotani. Vaikka palkankorotus olisi tullut omasta pyynnöstä, olisin tietysti ollut siihen tyytyväinen, mutta esimieheltä tuleva palkankorotusehdotus antaa aina fiiliksen siitä, että on tehnyt työn hyvin ja, että minua arvostetaan työntekijänä.

Kolmanneksi, vaikka verotus syökin osan palkankorotuksesta, on se silti jälleen yksi pieni askel kohti taloudellista riippumattomuutta. Palkankorotus antaa luottoa siihen, että kunhan kulutus ei lähde kesällä ihan käsistä, pääsen varmasti säästötavoitteisiini tälle vuodelle.

Kesä näyttää aurinkoiselta, palkka korkeammalta ja pörssit volatiileilta. Seuraavaksi pitäisi keksiä, mihin sijoittaa kesäkuussa – tällä hetkellä mielenkiintoisimmilta vaikuttavat GlaxoSmithKline sekä Toronto-Dominion Bank, joista molemmista tulen kirjoittamaan varmasti tulevina viikkoina tarkemmin.

One thought to “Palkankorotus kesän alkuun – pieni askel työnantajalle, iso minulle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.